Community art project - Mozaiek Festival Oss
432
page-template-default,page,page-id-432,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Community Art project

 

Bewoners uit Lith en Macharen werken aan het muurmozaïek

Bewoners van Lith en Macharen

 

 

 

 

 

 

 

 

Saamhorigheid in wijken en buurten of dorpskernen zijn belangrijk voor een sociaal welbevinden. Kunstenaar Alex van der Heijden heeft veel ervaring in het verbinden van mensen met kunst. Met een mooi woord noemen ze dat Community Art.

 

Tijdens het mozaïekfestival gaat hij ook een community art project uitvoeren en meteen het grootste wat hij ooit heeft uitgevoerd. Hij gaat de 5 wijken in Oss en 15 kernen rondom Oss benaderen om een onderdeel te maken voor een groot mozaïek kunstwerk. Dat kan als buurtvereniging, school, vriendenclub, organisatie of bedrijf. Hij ziet het echter als een nog grotere uitdaging om nieuwe buurt- en/of wijkverbanden te laten ontstaan rondom het maken van mozaïek. Burgerparticipatie in de puurste zin, zodat het festival een bijdrage levert aan duurzame relaties in Oss.

 

Aan dit project doen in ieder geval mee; bewoners uit bijna alle dorpen van Oss, schoolkinderen, mensen met een verstandelijke beperking, vluchtelingen, werkgroep Regenboogstad Oss, werkgroep de Maashorst en bewoners uit alle wijken van Oss. Op diverse plaatsen zullen de wijk- en buurtbewoners samen met de kunstenaar wekelijks in aanloop naar het festival, aan de slag gaan om een onderdeel van het 20 m2 grootte kunstwerk te maken. Op onze facebook pagina, mozaïekfestival oss, zal daar regelmatig verslag van worden gedaan.

Op koopzondag 30 oktober wordt het kunstwerk om 14.00 uur onthult in de Houtstraat in het centrum van Oss.

Voor meer informatie of aanmelding; atelieralex@outlook.com